Kurumsallaşma Yapısının Oluşturulması

Kurumsallaşma Yapısının Oluşturulması
  1. Kalite yönetim sisteminin kurulması ve denetimi.
  2. Planlama alt yapısının hazırlanması ve sahadan veri toplama alt yapısının oluşturulması.
  3. Yönetim ve Organizasyon düzenlenmesi ve dokümantasyon edilmesi.
  4. Ürge ve Arge Süreçlerinin oluşturulması.
  5. Süreçlerin belirlenmesi ve Süreç yönetiminin sağlanması.

Kalite Yönetim Sistemi

Başarılı kuruluşlar, müşteri memnuniyetinin sonuçta doğrudan bir etkiye sahip olduğunu fark ettiler. Kaliteli bir kültürü destekleyen bir ortam yaratmak için yapılandırılmış, sistematik bir süreç gerekir. Yazının devamında, süreci tam anlamıyla getirecek bir kalite yönetim sisteminin uygulanmasına yönelik adımlar yer almaktadır.

Önce kalite kelimesini tanımlayarak başlayalım.

Kalitenin Tanımı:
“Her insanın kendi tanımına sahip olduğu öznel bir terimdir kalite. Teknik kullanımda, kalitenin iki anlamı olabilir: (1) belirtilen veya zımni ihtiyaçları karşılama yeteneğine dayanan bir ürün veya hizmetin özellikleri ve (2) eksiği olmayan bir ürün veya hizmet. ”

Kalite Yönetim Sistemi “Kalite yönetimini uygulamak, sürdürmek ve sürekli iyileştirmek için gereken organizasyon yapısı, süreçleri, prosedürleri ve kaynaklarıdır”.

Toplam Kalite Yönetimi (TKY) müşteri memnuniyeti ile uzun vadeli başarıya yönelik bir yönetim yaklaşımıdır. TKY, kilit müşteri gruplarının ihtiyaçlarını karşılayan ve beklentilerini aşan ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine odaklanmaktadır.

Bu, süreç merkezli, toplam çalışan katılımı olan ve tamamen müşteri odaklı entegre bir “sistem” yaratarak gerçekleştirilir.

Toplam Kalite Yönetim Sistemi Oluşturma Adımları

  1. Vizyon, Misyon ve Değerleri Açıklayın
    Çalışanların yaptıklarının örgütsel strateji ve hedeflere nasıl bağlı olduğunu bilmeleri gerekir. Tüm çalışanlar kuruluşun nereye gittiğini (vizyonunu), neyi başarmayı umduğunu (misyon) ve önceliklerini ve karar vermeyi yönlendirecek operasyonel ilkeleri (değerleri) anlamalıdır. Yeni çalışan oryantasyonu sırasında çalışanları eğitmek için bir süreç geliştirin ve ilk adım olarak misyon, vizyon ve değerleri iletin.
  2. Kritik Başarı Faktörlerini (CSF) tanımlayın
    Kritik başarı faktörleri, bir kuruluşun hedeflerine ulaşmasına ve misyonunu gerçekleştirmeye biraz daha yaklaşmasına yardımcı olan şeylere odaklanmasına yardımcı olur. Performansa dayalı bu önlemler, kuruluşun hedeflere ne kadar iyi ulaştığını belirlemek için bir gösterge sağlar.

Bazı örnek CSF:

*Finansal performans
*Müşteri memnuniyeti
*Süreç geliştirme
*Pazar payı
*Çalışan memnuniyeti
*Ürün kalitesi

  1. Müşteri Geri Bildirimi İsteyin
    Bir kuruluşun müşteri gereksinimlerini ne kadar iyi karşıladıklarını bilmesinin tek yolu, sadece soruyu sormaktır. Kendileri için neyin önemli olduğunu belirlemek amacıyla her bir müşteri grubundan geri bildirim almak için yapılandırılmış bir süreç oluşturun. Kuruluşlar genellikle müşteriler için neyin önemli olduğunu bildiklerini düşünerek hata yaparlar ve yanlış anket soruları sorarlar. Bu tür geri bildirimler müşteri odaklı gruplar aracılığıyla elde edilir.
  1. Bir Anket Aracı Geliştirin
    Ardından, müşteriler için neyin önemli olduğunu bulmaya dayalı bir müşteri memnuniyeti anket aracı geliştirin. Örneğin, müşteriler kaliteyi maliyetten daha fazla önemsiyor olabilir, ancak bir ürün geliştiriyorsanız ve maliyeti düşük tutmaya ve kaliteyi azaltmaya çalışıyorsanız, müşterinin ihtiyaçlarını karşılamayabilecek bir ürün oluşturuyorsunuz.
  2. Her Müşteri Grubuna Anket Yapın
    Her müşteri grubu için özelleştirilmiş bir anket oluşturun. Bu anket, müşterilerin mevcut uygulama algısına ilişkin temel verilerin oluşturulmasına yardımcı olacaktır.
    Artık iyileştirmeler için bir başlangıç ​​noktanız olacak ve iyileştirme planları uygulandıkça ilerlemeyi gösterebileceksiniz.
  3. İyileştirme Planının Geliştirilmesi
    Taban çizgisi oluşturulduktan sonra, her gruptan gelen müşteri geri bildirimlerine dayalı bir iyileştirme planı geliştirmelisiniz. İyileştirme planları, takip için belirli personele verilen görevlerle birlikte SMART hedefleri formatında yazılmalıdır.

Hedefler aşağıdakilerden bazılarını içerebilir:
Süreç iyileştirme girişimleri: müşteri çağrı bekletme süreleri gibi…
Liderlik Gelişimi: Söylediği ile yaptığı bir olmak. ( özü sözü bir olmak )
Yönetim Eğitimi / Geliştirme: Kaliteli bir ortamda çalışanların yönetimi
Personel Eğitimi / Geliştirme: Müşteri Hizmetleri
Performans Yönetimi: Beklentileri belirlemek, vizyonu destekleyen iş tanımları oluşturmak ve personeli sorumlu tutmak.

  1. Yeniden İnceleme
    Bir süre sonra (12-18 ay), kilit müşterilere, puanların iyileşip iyileşmediğini görmek için tekrar anket uygulayın. Müşteri ihtiyaçları ve beklentileri zaman içinde değişir, bu nedenle değişen ihtiyaçlara ve beklentilere uyum sağlamak uzun vadeli başarı için kritik öneme sahiptir.
  2. CSF’yi izleyin
    Hedeflere yönelik istikrarlı bir ilerleme olduğundan emin olmak için CSF’yi aylık olarak izlemek önemlidir. Bu aynı zamanda gözden geçirme döneminde önceliklerin ve hedeflerin değişmesi durumunda rota düzeltmesine de olanak tanır.
  3. Memnuniyet Verilerini Pazarlama Planlarına Dahil Etme
    Memnuniyet verilerinizle olumlu sonuçlar elde ettikten sonra, bunu bir pazarlama aracı olarak kullanın! Birçok başarılı organizasyon, başkalarına ne yaptıklarını bilmelerine izin vermeyerek çok büyük hata yapıyor. Müşteriler, özellikle bu süreçler olağanüstü bir ürün veya hizmet sunmaya yardımcı oluyorsa, bir kuruluşun dahili süreçlerinin nasıl çalıştığını bilmek ister! Yani iyi şeyleri duyurun…
  4. Teknoloji
    Teknolojinin kullanıcı dostu olduğundan ve hedeflenen geliştirmeleri desteklediğinden emin olun. Örneğin, bir web sitesinin gezinmesi kolay ve bulunması kolay (SEO) olmalı ve içeriğin anlaşılması kolay olmalıdır.

Son düşünceler
Çalışanların vizyonu ve onu desteklemedeki rollerini anladıklarından emin olun. Tüm dahili süreçlerin standartlaştırılmasını ve çalışanların standardizasyonu anlamak için eğitim almasını sağlamanın yollarını arayın.

SİSTEM DANIŞMANLIĞI NEDİR ?

Çoğu Kuruluşta Bulunan On İki İş Sistemi

İş Sistemleri, İş Sisteminin daha geniş amacını sağlayan bir değer önerisi sağlamak için iş akışını birbirine bağlayan bitişik iş süreçlerinden oluşur. Sistem, İş Sisteminin daha geniş amacını sağlayan bir değer önerisi sağlamak için iş akışını birbirine bağlayan bitişik iş süreçlerinden oluşur. İş Sistemleri genellikle Tedarik veya Finans gibi bölüm adlarıyla tanımlanır. Boyut, şekil veya endüstri ne olursa olsun, herhangi bir kuruluşu tanımlamak için on iki standart iş sistemi kullanılabilmektedir. Her iş sisteminin genişliği ve derinliği şirkete göre değişebilir, ancak temel iş akışı, bağlantı ve ilişkiler büyük ölçüde aynı kalır.

Sistemde Kullanılan ONİKİ yapı:

1-Kurumsal Yönetim Sistemi, şirket stratejisi sunar, şirket puan kartını oluşturur, birleşme ve satın alma faaliyetlerini yürütür ve yapılandırılmış yönetim incelemesi yoluyla organizasyon performansını izler.
2-Finansal Yönetim Sistemi, finansal işlemler, muhasebe ve finansal ölçümler dahil olmak üzere işletme yoluyla sermaye akışını yönetir ve izler.
3-Tesis Yönetim Sistemi, uygun bir çalışma ortamı sağlamak için kurumsal tesisleri satın alır, geliştirir, inşa eder ve bakımını yapar.
4-Ekipman Yönetim Sistemi, firmanın değer teklifini sunmak için kullanılan ekipmanı belirler, kurar, kalibre eder ve bakımını yapar.
5-Çalışan Yönetim Sistemi, atanan organizasyon sorumluluklarını yerine getirebilecek yetenekli personel sağlamak için çalışanları kalifiye eder, işe alır, izler, geliştirir ve fesheder.
6-Bilgi Yönetim Sistemi, elektronik ve web dahil iş gereklilikleriyle ilgili bilgi, güvenlik ve verileri kontrol eder.
7-Müşteri Geliştirme Sistemi, yeni müşteri adayı ile ilk temastan veya ürün veya hizmetler için birinci siparişe kadar sürekli müşteri yönetimi ve bakımı ile müşteri deneyimini yönetir.
8-Ürün Geliştirme Sistemi, yeni ürün ve hizmetleri tasarlar, planlar, geliştirir, test eder ve sunar, ayrıca daha önce aktif olan ürün ve hizmetleri de geçersiz kılar.
9-Tedarikçi Geliştirme Sistemi, yeterlilik, kurulum, iletişim, geliştirme ve yönetimden diskalifiye etmeye kadar tüm tedarikçi yaşam döngüsünü kapsayan malzeme ve hizmet tedarikçilerini işletmeye yönetir ve izler.
10-Operasyon Yönetim Sistemi, ürün ve hizmet kalitesi, yanıt verebilirlik ve ekonomik değer dahil olmak üzere müşteri değerinin kurumsal olarak oluşturulmasını yürütür, sunar ve yönetir.
11-Servis Yönetim Sistemi, kurulum, bakım ve servis yönetimi ile müşteri takibi, şikayet yönetimi ve çözümü dahil olmak üzere üretim ve sonrası hizmetleri yönetir.
12-Geliştirme Yönetim Sistemi, ürünler, hizmetler ve süreçler, müşteri geri bildirimi ve yanıtı, fırsat analizi ve düzeltici eylem dahil olmak üzere kurumsal performans iyileştirmesini organize eder, yönetir ve izler.

YÖNETİM DANIŞMANLIĞI NEDİR?

İşletme yönetimi, planlama, örgütleme, personel alma, liderlik etme ve kontrol etme yoluyla kaynakların edinimi, tahsisi ve kullanımı olarak tanımlanabilir. Yönetim, şirket hedeflerini gerçekleştirmek ve bir işi verimli bir şekilde yürütmek için insan, finansal, malzeme ve bilgi kaynaklarının koordinasyonunu içerir. Yöneticiler bu sorumluluklardan sorumlu çalışanlardır. Yöneticiler, kişiler arası roller, bilgi rolleri ve karar verme rolleri olarak özetlenen bir şirkette çeşitli roller oynarlar. Yönetim beş işlev içerir: planlama, organizasyon, personel alımı, liderlik ve kontrol. Yönetimin günlük görevleri şunlardır: sorunları dikkate almak ve bunlarla nasıl başa çıkılacağına dair kararlar vermek, eylem planlarını uygulamak ve kararları ve eylemleri gözden geçirmek ve gerekli değişiklikleri yapmak.

PLANLAMA
Planlama, kurumsal hedeflere ulaşmak için tasarlanmış belirli stratejilerin geliştirilmesidir. Geleceğe yönelik yöneticiler, şirket hedeflerine ulaşmak için stratejiler, politikalar ve yöntemler geliştirmek için planlamayı kullanır. Dahası, planlamaya güvenen yöneticiler problemleri ortaya çıkmadan önce tahmin edebilir ve bu nedenle çözümleri hızlı bir şekilde uygulayabilirler. Buna ek olarak, planlama, bir şirkete yön vererek diğer yönetim işlevlerinin (örgütleme, personel alma, liderlik etme ve kontrol etme) temelini oluşturur; ve bir şirketin hedeflerine ulaşmadaki başarı potansiyelini arttırır.

ORGANİZASYON
Organizasyon, ikinci büyük yönetim işlevidir. Bir şirketin kaynaklarını – personelini ve malzemelerini – hedeflerine ulaşmasına izin verecek şekilde yapılandırma sürecidir. Özellikle, örgütlenme üç aşamalı temel bir süreci gerektirir: görevler, emek birimleri ve pozisyonlar geliştirmek. Her şeyden önce, yöneticiler planları uygulamak ve hedeflere ulaşmak için yapılması gerekenleri kesin olarak belirlemelidir. İkinci olarak, personeli sorumluluk alanları olan ekiplere ayırmalıdırlar. Üçüncüsü, yöneticiler yetki ve sorumluluğu kişilere devretmeli ve karar alma ilişkileri kurmalıdır. Yönetim ilk adımı tamamladıktan sonra, ekipleri organize etmek ve yetki vermek için birkaç farklı yol izleyebilir. Çoğu kuruluş, işlev veya bölünme ile organize edilir.

PERSONEL ALIMI
Üçüncü büyük örgütsel işlev olan personel, örgütün hedeflerine ulaşmak için yeterli bir işgücü bulma ve sürdürme ile ilgili faaliyetleri kapsar. Birincisi, yöneticiler işgücü ihtiyaçlarının tam olarak ne olduğunu belirlemeli ve daha sonra bu beceri ve özellikleri işe almak için iş gücüne girmelidir. İkincisi, yöneticiler işçileri eğitmelidir. Üçüncüsü, hedefleri tamamlayan performansı telafi etmek ve değerlendirmek için bir yöntem geliştirmelidirler. Bu, ücret ve fayda paketleri tasarlamayı, performans değerlendirmeleri yürütmeyi ve çalışanları tanıtmayı içerir. Son olarak, yöneticiler genellikle etkisiz çalışanların işten çıkarılması veya iş gücünün azaltılması için bir sistem geliştirmelidir. Buna ek olarak, personelle ilgili yönetim görevleri genellikle örgütlü sendikalarla çalışmayı gerektirebilir.

LİDERLİK
Liderlik veya motive edici, yönetime süreç yaklaşımı ile tanımlanan dördüncü temel yönetim işlevidir. Hedeflere ulaşmak için diğer insanlara rehberlik etme ve onları etkileme eylemi olarak tanımlanır. Liderlik, liderlik, iletişim ve motivasyon becerilerini içerir. Buna ek olarak, çoğu yöneticinin liderlik rolü dört temel görev içerir: eğitim, değerlendirme, danışmanlık ve temsil etme. Eğitim, öğretme becerilerini ve çalışanlara şirket içinde nasıl çalışacaklarını ve görevlerini nasıl yerine getireceklerini göstermeyi içerir. Bunu hem resmi hem de gayri resmi yollarla yaparlar. Yaygın eğitim örnekleri, astların takip etmesi için örnek teşkil eden tutumlar, çalışma alışkanlıkları ve diğer davranışlardır.

DENETİM (Yönetim Gözden Geçirme)
Beşinci büyük yönetim işlevi, denetleme, planlama, örgütleme, personel alma ve öncü çabaların sonuçlarını ölçen ve değerlendiren faaliyetlerden oluşur. Denetim, yönetimin önemli bir parçasıdır çünkü yöneticilerin diğer işlevlerin (planlama, organizasyon, vb.) Verimliliğini belirlemelerine yardımcı olur; çalışanların şirket hedeflerine yönelik çabalarını yönlendirmeye yardımcı olur; ve bir şirketin kaynaklarını verimli ve etkili bir şekilde dağıtmasına yardımcı olur. Denetim, genellikle kuruluşun hedeflerine doğru ilerlemesini sağlayan sürekli bir yönetim süreci olarak görülür. Süreç, performans standartlarının oluşturulmasını, devam eden faaliyetlerin değerlendirilmesini ve standartlardan sapan performansın düzeltilmesini içerir.

İMALAT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Üretim danışmanlığı, şirketlerin üretim süreci boyunca sistem verimliliğini, verimini, güvenilirliğini ve atıkları en aza indirmesine yardımcı olur. Üretim aşaması, daha yüksek hacimli üretime hazırlanmak için uygun altyapıyı oluşturmaya odaklanmaktadır. Hammadde bulmaktan QC spesifikasyonları oluşturmaya kadar, imalat danışmanlığına ihtiyaç duymanızın birkaç nedeni vardır. Bir danışman, ürün geliştirme sürecinizin üretim aşamasında çözümler, eğitim sağlayabilir ve eylem öğeleri uygulayabilir. Maliyet, kalite ve teslimat her üreticinin karşılaştığı sürekli zorluklardır. Bir danışman aracılığıyla, süreçleri iyileştiren uzun vadeli çözümler bulmanıza yardımcı olabilirler.

İmalat danışmanlığı nasıl çalışır?

Tasarım aşamasını tamamlayan ve üretime hazır olan şirketler için, bir imalat danışmanı gerekli tüm altyapı ve satıcı kanallarının oluşturulmasına yardımcı olabilir. Bu, aşağıdaki gibi faaliyetleri içerir:

Hammadde tedarikçisini tanımlayın
Bileşen üretmek için en iyi satıcıları belirleyin
Montaj / test için satıcıyı tanımlayın (varsa)
Çeşitli bileşenler / montajlar için Kalite Kontrol spesifikasyonları oluşturma
Depolama ve dağıtım merkezlerini tanımlar.

Bir danışman müşterinin dahili ekibiyle işbirliği yapabilir ve üretim, paketleme ve iş gibi ek katma değer için kendi kaynaklarını kullanabilir. Amaç, birlikte strateji ve taktik uygulama sağlamak ve başarı sağlamaktır. Amaç uzun vadeli başarıdır.

Birçok üretim danışmanı, ek verimlilikler için üretim stratejisine ve yalın ürün geliştirmeye yardımcı olabilir. Çoğu durumda, bir şirket ekibinin zaten uygulamaya koyduğu süreçleri ve daha önce seçmiş oldukları kaynakları doğrulamak için bir üretim danışmanı devreye sokulabilir.

Danışmanlar büyüme stratejileri sağlayabilir, uzun vadeli bir çözümün bir parçası olarak gerekirse kurum içi eğitime yardımcı olabilir, yalın işlemleri uygulayabilir ve tedarik zincirinizi optimize edebilir. Bir danışmanın yararı, bu adımların herhangi birinin veya tamamının kuruluşunuz için ideal ortak olması için adım atmalarıdır.

Şirket içi ekipler yerine üretim yönetimini dış kaynaktan temin etmek mantıklı mı?

Bazen, üretim ekibinin, üst düzey desteğe ihtiyaç duyan tesis ekibinden fikirleri doğrulaması meselesi olabilir. Üretim danışmanları “ayrıntılara takılıp bütünü görememe” bakış açısına son derece duyarlıdırlar. Danışmanlar, olumlu bir etki yaratabilecek dış deneyimler getirir. Deneyimli danışmanlar genellikle profesyonel ve hatta kişisel düzeyde neler yaşadığınızı anladıklarını gösterebilir ve deneyimlerinden (ve hatalarından) öğrenmenize yardımcı olabilirler. Deneyim ayrıca, uzun bir yol kat eden tesis ekibine bilgi transferine nasıl yol açtığını bilmek için kısa yollar sağlar. Çözümler, eğitim sağlayabilir ve eylem öğeleri uygulayabilirler. Bir danışman getirmenin faydaları arasında eğitim almadan anında uzmanlık alabilmeniz de vardır. Mevcut ürün geliştirme süreçlerinizden dışarıdan bir görüş alırsınız ve belki de bazı değerli üçüncü taraf bilgileri elde edersiniz. Ve elbette, bir danışman, eğitim ve rampa süresinin maliyetli olabileceği tam zamanlı bir çalışanı işe almaktan daha az maliyetlidir.

Üretim danışmanları, başarılı bir ürün geliştirme projesinin temelini oluşturabilir. Üretim danışmanlığının ne olduğunu ve şirketinizin bunu nasıl kullanabileceğini anlamak zamandan tasarruf ve maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Whatsapp
APPLY YATIRIM
APPLY YATIRIM
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1